18 Aralık 2012 Salı

Bu Çocuk Da Kim?

Dersimiz bu kez İngilizce. Bu dersi çok önemsiyorum. Çünkü çocuklarım ve benim için tamamen değişik, yeni bir deneyim. 
Konumuz Body Parts. İtiraf etmeliyim okula giderken bu konuyla ilgili hiçbir hazırlığım yoktu. Sadece sevgili Ender Öğretmenimin daha önce verdiği bir küçük fikir. Vücut bölümlerini öğretmek için genellikle bir çocuk resmi üzerinde bu bölümleri gösteren hazır posterler kullanılır. Ben bu yıl posterleri hep canlı canlı hazırlıyorum sınıfta. Bunu da öyle yaptık.
Öncelikle o meşhur rulo kağıdımızdan sınıfın en kısa boylu delikanlısının boyunca iki parça kesip yere serdik. Ortasından koli bandıyla birbirine yapıştırdık.
Delikanlımız Küçük Azat'ı kâğıdın üstüne yatırdık ve kahkahalar arasında etrafından çizdik. Böylece dev çocuk posterimizin dış hatları hazır oldu.



Aynı şekli bütün çocuklarım defterlerine de çizdi. Ardından her vücut bölümünü hem kendi üstümüzde gösterdik, hem dev posterimizde hem defterlerimizde çizip isimlerini yazdık. Postere yazarken bir yandan renklendirdim. Çocuklarım da renkli kalemler kullandılar. Böylece yavaş yavaş vücut bölümlerini gösteren posterimiz hazırlandı. En çok da saçlara bayıldık :) 
İsimlerin çoğul halleri için yanlarına parantez içinde (s) harfini ekledik. Çoğul hali farklı olanları doğrudan yazdık (foot - feet gibi) Yalnız yüz bölümü için onlar defterlerine ayrı bir kafa çizdiler. Ardından hazırlanmış olan dev posterimizi okul koridorumuza gururla astık. Gerçekten gurula astık. Çocuklarım gören herkese "Biz yaptık bunu" demiş teneffüs boyu :)











Şimdi kapımızın yanında duran bu postere gelip geçerken bakıyorlar. Tekrar yapmış oluyorlar. Elbet hazır posterler de kullanılabilir. Ancak tecrübeyle sabittir bu tarz poster ve afişler her zaman daha fazla seyirci topluyor ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder